Årsmötet och flottupptagningen

Årsmöte och flottupptagning 2020-09-27Bergåsa-kören lystes upp av septembersolen

I vanliga fall sker Villaföreningens årsmöte i samband med sjösättning av flotten men 2020 är ett år i Coronas tecken och då blev årsmötet istället vid torrsättning av den flitigt använda badflotten.

Årsmötet inleddes med skönsång från Bergåsa-kören som lystes upp av septembersolen och svalkades med friska vindar. Nya suppleanter och ny kassör valdes och styrelsen är nu fulltalig. Det finns nu även en valberedning efter ett antal års vakans, vilket känns bra för föreningens framtid.

Kommunpolis Alexander informerade om trygghetsvandring och grannsamverkan och hur det kan verka brottsförebyggande. Viktigt att tänka på är att styrelsen inte kan driva frågan om grannsamverkan, det måste ske i mindre celler/områden (ca 10 hushåll) med egen kontaktperson. Dock förmedlar vi gärna kontakt med polisen om någon önskar starta ett eget grannsamverkansområde.

Årsmöte och flottupptagning 2020-09-27Alexander informerade om trygghetsvandring och grannsamverkan

Årsmötet avslutades med Bergåsa-historia framförd av nya suppleanten Britta. Hennes engagemang väckte publiken intresse och alla som var där fick lära sig hur vårt bostadsområde uppstod och hur viktig villaföreningen varit genom tiderna. Vi ser med spänning fram emot fortsättningen om Bergåsas historia.

Årsmöte och flottupptagning 2020-09-27Bergåsa-historia framfördes av Britta

Om det är någon som undrar hur det gick med flotten så ligger den nu tryggt på land efter att ett tiotal starka män och kvinnor samarbetat väl vid uppdragning.

Årsmöte och flottupptagning 2020-09-27Torrsättning av föreningens badflotte

Årsmöte och flottupptagning 2020-09-27