Tummen Upp

Idag vill jag ge Karlskrona kommun tummen upp då de äntligen förstått vikten av att hålla cykelbanorna i gott skick om de ska kunna kalla sig för cykelkommun.

Jag är kanske lite av en extremcyklist, som cyklar i stort sett varje dag året runt oavsett väder. Som vanligt denna lördagsmorgon begav jag mig från Bergåsa mot den stora affären med de blågula skyltarna för att köpa några frallor till frukosten. Ett och annat fult ord slank ut ur min mun när cykeln for fram och tillbaka på den moddiga cykelbanan denna morgon. Mycket av modden och slasket kommer från vägbanan och hamnar på cykelbanan när gatan plogas. Framkomligheten för bilarna på vägen blir naturligtvis bättre medans vi cyklister få ta smällen.

Cykelväg 2018-02-03Karlskrona kommun en cykelkommun?

Strax innan jag var framme vid affären möttes jag av kommunens plogbil på cykelbanan. Till min stora glädje vändes denna mörka start på dagen mot en skimrande och fin vintermorgon. Karlskrona kommuns väghållare visade idag att det finns hopp om att satsningen på att bli en cykelkommun stämmer.